Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Húspiacra kerülnek a tehetséges focisták

MTI
2008.04.01. 08:52
Keményen bírálta a fiatal tehetségek emberkereskedelemhez hasonló adás-vételét Clarence Seedorf, az AC Milan holland futballistája.

"Olyan, mintha a húspiacra kerülnének szegények. Itt egy friss hús Argentínából, amelyik finomnak ígérkezik, így hát eladják Olaszországba, onnan pedig Spanyolországba vagy Angliába exportálják. Rég nem arról van szó, hogy megtalálják neki a legalkalmasabb csapatot, már csak a pénz körül forog minden" - kesergett a válogatott középpályás a La Gazzetta dello Sport című olasz napilapban.

A Bajnokok Ligája-győztes sztár szerint senkit sem érdekel, hogy a tinédzserkorú játékos beilleszkedik-e a környezetébe, hanem egyszerűen a sorsára hagyják.

Legutóbb Michel Platini, az európai szövetség elnöke emelt szót a fiatalok klubváltása ellen, hangoztatva: az ilyen szerződéseket törvényileg be kellene tiltani.