Valér
-2 °C
0 °C

Ronaldinhóért a Milan érdeklődik

MTI
2008.04.04. 13:40
Az AC Milan részéről mindig van egy "minimális érdeklődés" Ronaldinho iránt.

E kijelentést a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédőjének, az európai csúcssorozattól az idén elbúcsúzott olasz sztárcsapat egyik játékosügynöke tette. A klubszerződéseknél a legfőbb közvetítők egyikeként számon tartott Ernesto Bronzetti hozzátette: a brazil kiválóság milánói leigazolása azonban "sok dologtól függ", és az ügy "embrionális állapotban van".

Bronzetti azt követően szólalt meg, hogy az FC Barcelona jó ideje mellőzött klasszisának a fivére, ügynöke a hét közben Milánóban tárgyalt. Roberto de Assis a vizit alkalmával találkozott az AC Milan kontraktusok dolgában eljáró alelnökével, Adriano Gallianival, de a város másik világhírű klubjának, az Internazionalénak a képviselőivel is randevúzott, nem kétséges, hogy Ronaldinho esetleges itáliai átszerződtetésével kapcsolatosan.

Az olasz sajtó a maga részéről az AC Milan-Ronaldinho verziót tartja elképzelhetőnek, s valós eshetőségként kezeli, hogy a Barcánál mellőzött labdarúgó a következő bajnoki idényben már többek között honfitársa, a legutóbb szinte minden fórumon a világ legjobbjának megválasztott Kaká csapattársa lesz.

A találgatások Ronaldinho távozásáról nem újkeletűek, de mostanság felerősödtek, miután kiderült: a szabályok lehetővé teszik, hogy egy futballista - ha 25 évesnél fiatalabban odaszegődve, már több mint három évet lehúzott adott csapatánál - kiválthassa magát szerződéséből. Ehhez akkora összeget kell leszurkolnia klubjának, amennyibe ő annak kerülne a kontraktusából hátralévő időben, ez esetben 2010-ig. Ronaldinho akár már most nyáron egyoldalúan felbonthatja kontraktusát, amelynek záradéka ugyan 125 millió eurót határoz meg kivásárlási árként, csakhogy - a nemzetközi szövetség, a FIFA átigazolási előírása alapján - ebben az önkivásárlási esetben, ha akar, már 16 millióért megszabadulhat a Barcától.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!