Valér
-2 °C
0 °C

126 ezer euró kártérítést fizet a bundázó bíró

MTI
2008.04.04. 13:44
Robert Hoyzer bundázás miatt elítélt volt játékvezető és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) peren kívül megállapodott a kártérítésről.

Az egyezség értelmében a bíró 15 éven át havi 700 eurót utal át a DFB számlájára, a törlesztést legkésőbb 2010-ben kell megkezdenie.

A megállapodás szerint Hoyzernek összesen 750 ezer eurót kellene fizetnie, de ennek nagy részéről lemond a DFB, amennyiben a játékvezető teljesíti a DFB által szabott további, nem részletezett feltételeket. A DFB azt is közölte: a Hoyzertől havi törlesztések formájában befolyó 126 ezer eurót jótékony célra fordítja.

A DFB 1,8 millió eurós kártérítési pert indított Hoyzer ellen, de az ügyet tárgyaló bíró elhalasztotta a januárra kiírt első tárgyalási napot, majd arra kérte a feleket, próbáljanak peren kívül megegyezni.

Hoyzer 2004-ben több másodosztályú bajnoki, illetve Német Kupa-mérkőzést fújt el szándékosan, hogy a fogadóirodát működtető megbízójának kedvezzen. A bíró 2005-ben bukott le és tettéért 29 hónapos letöltendő börtönbüntetést kapott, amit 2007 májusában kezdett meg.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!