Judit
3 °C
7 °C

Nem lesz gond a zsebtolvajokkal a foci-Eb-n

MTI
2008.04.23. 12:13
A bécsi rendőrség szerint nem fognak külön gondot okozni a zsebtolvajok a júniusi, osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idején, legalábbis arányaiban nem lesz több panasz, mint egyébként.

A bécsi rendőr-főkapitányság illetékese elmondta, hogy abszolút értékben nyilvánvalóan növekedni fog a lopások száma, de ez elsősorban a hatalmas tömegnek lesz betudható. A 2006-os németországi világbajnokság tapasztalata is azt bizonyítja, hogy a nagy sportrendezvények kevésbé szolgálnak hasznos terepül a zsebtolvajok számára.

Szerinte az ok viszonylag egyszerű: a futballrajongók éppenséggel nem a legalkalmasabb "célcsoportot" képezik ebben a tekintetben. A bűnözőknek nemcsak hogy macerás szurkolóknak álcázniuk magukat - márpedig az adott terepen csak ilyen álruhában működhetnek -, hanem ráadásul még többletkockázatot is kellene vállalniuk: ugyanis komoly "ellenállásba" ütközhetnek, ha netán lebuknak.

Hasonló a helyzet a koldulással. Hogy a rémisztően magas sörárak vagy más okok húzódnak-e meg mögötte, nem lehet tudni, de tény, hogy a kéregetők ha tehetik, inkább elkerülik a szurkolókat, mert nem sok jót remélhetnek tőlük - összegezte a tapasztalatokat a rendőrségi illetékes.

Ennek ellenére a rendőri jelenlét fokozott lesz az Eb ideje alatt, főképpen a szurkolózónák és a forgalmasabb csomópontok környékén. Az egyenruhás közeg mellett civil ruhás rendőrök is szolgálatot teljesítenek majd.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?