Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Osztályozóval is NB I-es lehet a Fradi

MTI
2008.04.24. 15:16
Július 26-án kezdődik a Soproni Liga 2008/2009-es idénye - a kapitányváltás mellett többek között erről határozott csütörtöki ülésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége.

A Szuper Kupa mérkőzéseit - a most folyó bajnokság és Magyar Kupa győztesének párharcát - július 9-én, illetve 12-én rendezik.

Arról is határozott az elnökség, hogy az élvonal küzdelmeit páros számú csapattal kell megrendezni. Ha páratlan számú együttes kap licencet, akkor a másodosztályból töltik fel a létszámot.

Az NB II. Keleti- és Nyugati csoportjából a második helyen végzők közül az a csapat csatlakozhat az első osztály mezőnyéhez, amely rendelkezik élvonalbeli rajtengedéllyel. Ha mindketten rendelkeznek ezzel, akkor osztályozót játszanak egymással az élvonalbeli szereplésért. A másodosztályban a feljutásért versenyben lévő együttesek közül - Keleten: Kecskemét, Szolnok, Ferencváros, Nyugaton: Haladás, Lombard FC Pápa és Felcsút - csak a Felcsút nem adott be licenckérelmet az élvonalra.

A 2010-es, Budapesten és Debrecenben sorra kerülő futsal Európa-bajnokság szervezőbizottságát érintő döntés, hogy az MLSZ felkéri a szervezőbizottság társelnöki pozíciójának betöltésére a két város elsőszámú irányítóját, Demszky Gábort és Kósa Lajost.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!