Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Slaven Bilic 2010-ig a horvátok kapitánya

MTI
2008.04.30. 14:06

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HLSZ) két évvel meghosszabbítja Slaven Bilic szövetségi kapitányi szerződését. A szakember jelenlegi kontraktusa idén augusztusban járt volna le.

"A szövetség elfogadta az általa előterjesztett programot, és pénteken már alá is írjuk az új szerződést - közölte Zorislav Srebric, a HLSZ főtitkára. - Az együttműködés folytatása azt jelenti, hogy Bilic lesz a csapat élén a 2010-es világbajnokság selejtezői során is" - tette hozzá. Az elöljáró a megállapodás pénzügyi vonatkozásairól nem árult el részleteket, a helyi sajtó ugyanakkor úgy tudja, hogy Bilic nettó tízezer euró körüli összeget keres majd havonta, ami a duplája a jelenlegi bérének.

A 39 éves tréner márciusban visszautasította a Hamburg felkérését, pedig saját elmondása szerint "fantasztikus ajánlatot" kapott. Bilic 2006 óta irányítja a horvát nemzeti együttest - sikerrel, alakulata ugyanis ott lesz az idei Európa-bajnokságon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?