Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Matthäus: Franciaország nyeri az Eb-t, az olaszok kiesnek

MTI
2008.05.22. 10:00
Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány úgy véli, a spanyol válogatott a titkos esélyese a júniusi labdarúgó Európa-bajnokságnak, de a vb-ezüstérmes franciákat tartja a legnagyobb favoritnak, míg a világbajnok olasz válogatott szerinte már az első körben elbúcsúzik.

"A spanyolok számos világversenyre utaztak ki esélyesként, de most senki nem emlegeti őket. Talán éppen ezért ezen a tornán érhetnek el átütő sikert" - mondta a német válogatottsági rekorder, aki külön kiemelte Fernando Torrest, a Liverpool csatárát, mint a kontinensviadal lehetséges sztárját.

Matthäus továbbá hozzátette, hogy amelyik gárdának olyan kitűnő labdarúgó van a keretében, mint Cesc Fabregas, annak nincs miért aggódnia.

Ugyanakkor az olaszokkal szemben aggályainak adott hangot, szerinte többen, így Fabio Cannavaro, Christian Panucci és Marco Materazzi túlvannak pályafutásuk csúcspontján. Emiatt azt jósolja, hogy a franciák és a hollandok is megelőzik a Squadra Azzurrát a "halálcsoportban", amelynek az említett trión kívül még Románia a tagja.

"Franciaország lesz az Európa-bajnok" - zárta szavait a Bildnek adott nyilatkozatában Matthäus.