Ukrajna még bizakodik az Eb-rendezésben

2008.08.05. 14:55

Ukrajna továbbra is bízik abban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem vonja vissza a jogot, és lehetőséget biztosít arra, hogy az ország az előzetes terveknek megfelelően Lengyelországgal közösen megrendezze a 2012-es Európa-bajnokságot.

"Nem kétséges, hogy a 2012-es Eb döntője Kijevben lesz. Senki nem akarja elvenni tőlünk a tornát, és minden ilyen híresztelés csak pletyka. Egyszerűen csak időre volt szükségünk. Ha az UEFA illetékesei eljönnek augusztusban, meg fognak lepődni, hogy mennyit haladtunk" - mondta Szerhij Sztorozsenko, az Ukrán Labdarúgó Szövetség elnök-helyettese.

Korábban a Daily Telegraph arról számolt be, hogy az UEFA felkérte Németországot, szükség esetén "ugorjon be" Ukrajna helyett, és rendezze meg Lengyelországgal közösen a kontinensviadalt, ám a németek cáfolták ezeket az értesüléseket.

Az UEFA ellenőrei korábban súlyos elmaradásokat tapasztaltak Ukrajnában, mint a feszült a politikai helyzet, vagy a késésben lévő stadionépítések és infrastrukturális beruházások.

Lengyelország és Ukrajna tavaly április 18-án nyerte el a rendezési jogot a 2012-es Eb-re, a szintén kandidáló Olaszország és a közösen pályázó Horvátország és Magyarország előtt. Az UEFA végrehajtó bizottsága szeptember végén ülésezik Bordeaux-ban, s várhatóan akkor dönt véglegesen a 2012-es Eb ügyében.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM