Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

20 ezer euróra büntették a Vitoria Guimaraest

2008.09.29. 12:42 Módosítva: 2008-09-29 12:47:45

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 20 ezer eurós bírsággal sújtotta játékosainak fegyelmezetlenségéért a Vitoria Guimaraest. A portugál együttes Bázelben vívott Bajnokok Ligája-selejtezőt augusztus 27-én, a svájciak 2-1-re nyertek. A vendégcsapat 87. percben szerzett egyenlítő - és továbbjutást érő - gólját a bíró les címén érvénytelenítette, ami heves tiltakozást váltott ki a Vitoria-játékosokból.

A Guimaraesnek nincs szerencsére újabban: bár az UEFA manipulált meccsek miatt nem engedte az FC Portót elindulni a BL-főtáblán, helyettesként mégis selejtezőre kényszerült, amelyet vitatott körülmények miatt elbukott. Maradt az UEFA Kupa, melynek első fordulójában a portugálok 2-0-ra kikaptak Portsmouth-ban, a visszavágóra csütörtökön kerül sor.