Piroska
-1 °C
5 °C

Valenciából erősítene a Juventus

2009.03.19. 15:15 Módosítva: 2009-03-19 15:52:00

Az olasz futballbajnokságban jelenleg második Juventus kész 16-18 millió euró közötti összegért megvásárolni David Silvát az FC Valenciától - értesült a La Stampa.

A spanyol válogatott labdarúgó megvételét azért is valószínűsíti, mert a torinói klub őt ítéli a leginkább alkalmasnak az idény végén a Juventustól távozó, visszavonulását nemrég bejelentő cseh irányító, Pavel Nedved pótlására. A szakmai mellett anyagi szempontok is komolyan latba esnek: a 23 éves Silva eladásával enyhülnének a Valencia súlyos gondjai, amelyeket a klub pénzügyi nehézségei okoznak. A La Stampa szerint a spanyol klub egyhavi fizetéssel tartozik játékosainak, miközben az eddig felhalmozott adóssága 450 millió euróra rúg.

Az itáliai újság úgy tudja, hogy Silva idényenként 2 és fél millió euróért rúgná a labdát a Juventusban, amelynek azonban akad vetélytársa az Európa-bajnok focista megszerzéséért folyó versengésben. Nevezetesen a spanyol bajnokságban éllovas FC Barcelona érdeklődik komolyan Silva iránt, akiért az újság szerint kész a torinóiakénál jobb vételi ajánlatot tenni az FC Valenciának.