Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az argentínok halasztanák Maradona büntetését

2009.11.19. 19:10

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) azt szeretné elérni, hogy másfél hónappal halasszák el Diego Maradona eltiltását. Az AFA levélben kérte, hogy a szövetségi kapitány csak január 1-jén kezdje el kéthónapos büntetése letöltését, amelyet trágár megnyilvánulása miatt szabtak ki rá november 15-én.

Ha sikerülne elérni a halasztást, akkor Maradona részt vehetne a jövő évi világbajnokság december 4-én esedékes sorsolásán, továbbá december 22-én a katalán válogatott elleni barátságos meccsen is elfoglalhatná helyét a kispadon.

A játékosként 1986-ban világbajnok sztár magáról megfeledkezve így szólt be élő adásban azt követően, hogy csapata kiharcolta a világbajnoki részvétel jogát: "Azoknak, akik nem hittek bennem, azt üzenem - elnézést a hölgyektől - hogy szopjanak le".

A kapitányt folyamatosan kritizálták, mivel a válogatott vergődött a selejtezősorozatban, és csak az utolsó két fordulóban aratott győzelmével szerzett kvótát.