16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0

Abidal: Mindannyian felelősek vagyunk a vb-kudarcért

2010.07.29. 08:32

A szövetségi kapitánytól a játékosokon át a stáb minden tagja felelősséggel tartozik a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon mutatott gyenge teljesítményért, legalábbis Eric Abidal, a francia válogatott védője szerint. A spanyol bajnok FC Barcelona légiósa katasztrofálisnak nevezte a vb-szereplést, s elmondta, folyamatosan hiányolta a klubcsapatában tapasztalt jó hangulatot, miután a nemzeti együttes öltözőjében barátságtalannak és mogorvának érezte a légkört.

„Sokat gondoltam a Barcelonára Dél-Afrikában” - fogalmazott a 30 éves futballista. "Háború folyt a kapitány és a sajtó között, s az egésznek mi, játékosok ittuk meg a levét."

A tornán a 2006-ban döntős franciák már a csoportkör után pakolhattak, s a vb egyik legnagyobb botrányát is ők szolgáltatták, miután Nicolas Anelka, az együttes támadója a mexikóiaktól elszenvedett vereség szünetében összeszólalkozott Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, aki emiatt hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba léptek, a házigazdák elleni utolsó mérkőzésen például a csapatkapitány Patrice Evra már nem lépett pályára. A franciák augusztus 11-én a norvégokkal játszanak barátságos mérkőzést Oslóban, de az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc egyetlen futballistára sem számít azok közül, akik a vb-n szerepeltek.  • Hírek
  • Hírek