Emőke
-4 °C
9 °C

Brandao: A MU után nem visszalépés a Videoton

2011.07.18. 18:35

Rendszeres játéklehetőségben reménykedik és kiugrási esélyt lát a magyar bajnoknál a Videoton új csatára, a hétfőn bemutatott portugál Evandro Brandao, aki három évre kötelezte el magát. 

A 20 éves angolai származású futballista első fehérvári edzése után elmondta, bár korábban volt már a Manchester United és a Benfica játékosa is, nem érzi visszalépésnek, hogy most Magyarországra szerződött. "Nem tudtam, hogy mire számíthatok a Videotonnál, de rendkívül jók az első benyomásaim, remek labdarúgók szerepelnek itt, akik azonnal a segítségemre voltak. Már az a tényező, hogy egy aranyérmes csapathoz jöttem, elegendő motiváció volt. Paulo Sousa vezetőedző személyesen győzött meg arról, hogy a fejlődésem érdekében érdemes idejönnöm, ráadásul, nem mellékesen a nemzetközi kupában is szerepelhetek."

Brandao legutóbb a portugál harmadik ligában szereplő Gondomar együttesében futballozott, 12 meccsen 10 gólt szerzett. Saját bevallása szerint gyors, erős, pontosan érkezik a beadásokra és jól fejel, de a felnőttek között még rutint kell szereznie.

Ha a Videoton szerdán Székesfehérváron ledolgozza kétgólos hátrányát az osztrák Sturm Grazzal szemben a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján, és továbbjut, akkor a portugál csatár a következő körben már pályára is léphet.