Kinga, Kincső
15 °C
31 °C

Társai megvédték a nyolc meccsre eltiltott Suárezt

2011.12.21. 16:41

Kiálltak válogatottbeli társai az FC Liverpoolban játszó uruguayi Luis Suárez mellett, akit rasszista megnyilvánulásért elmarasztalt és - 40 ezer fontos bírság mellett - nyolc mérkőzésre szóló eltiltással sújtott kedden az Angol Labdarúgó Szövetség (FA).

A válogatott csapatkapitánya, Diego Lugano saját honlapján vette védelmébe a társak nevében is az Angliában légióskodó Suárezt, kinek esetében az FA bizonyítottnak találta, hogy megsértette Patrice Evrát, a Manchester United francia légiósát a két csapat október 15-i, liverpooli meccsén. "Óriási tévedésben vannak az őt elítélők: Luis, akárcsak mások Uruguayban, ahol a népesség nagy százaléka színes bőrű, fekete vagy éppen keverék fajtájú, gyakran használják a "negró" kifejezést, megszokásból vagy éppen becenévként, de szeretetből. Szó sincs semmiféle fajgyűlöletről!" - írta  Lugano, aki a Paris Saint-Germain védőjátékosa.

Az olasz Lazióban légióskodó szélső, Alvaro Gonzalez, a montevideói El Pais napilapnak nyilatkozva hasonlóképpen lándzsát tört Suárez mellett:
"Mi mindannyian, akik ismerjük Luist, tudjuk, hogy ő nem akarta inzultálni Evrát. Uruguayiak vagyunk, akik a futballban használunk olyan kifejezéseket, amelyeket más népek félreértenek, rosszul értelmeznek. Ez azonban nem ok arra, hogy egy uruguayt lerasszistázzanak."