Ágnes
-1 °C
2 °C

Romario: Brazília az első szakaszban kieshet a 2014-es vb-n

2011.12.23. 18:23

Az 1994-ben világbajnok Romario szerint a brazil labdarúgó-válogatott nem biztos, hogy túljut a csoportkörön a 2014-es hazai rendezésű vb-n.

"Ha a csapat azt a futballt játssza a továbbiakban is, amit az utóbbi időben bemutatott, akkor azt kockáztatjuk, hogy a világbajnokságon nem jut túl az első szakaszon" - nyilatkozta az O Globo című brazil lapnak.

A tavaly óta parlamenti képviselő egykori csatár nem csupán a nemzeti csapatot kritizálja, korábban a szervezési előkészületekkel kapcsolatban is határozott álláspontot foglalt el. Egyrészt infrastrukturális lemaradásokról beszélt, bírálta a magas jegyárakat, és kifogásolta, hogy a nemzetközi szövetség, a FIFA bele akar szólni a belügyekbe.

A brazil kormány és a FIFA a közelmúltban amiatt feszült egymásnak, hogy a szervezők fél áron adnák a belépőket a 65 éven felüli brazil állampolgároknak, illetve a hazai diákoknak, ugyanakkor a helyi törvényi szabályozásra hivatkozva nem engedélyeznék sör árusítását a stadionokban.

Jérome Valcke, a FIFA főtitkára novemberben emlékeztette a házigazdákat, hogy a nemzetközi szövetségnek szerződése van a Budweiserrel, és megismételte azt a kérést, hogy kontrollált körülmények között árusítsanak sört a stadionokban. A jegyárakkal összefüggésben megjegyezte: a FIFA az idősekre vonatkozó kedvezményt még elfogadná, a diákokat illetően viszont minimum 25 dolláros árat tartana elfogadhatónak.

A vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont találkozóknak.