Villas Boas megreformálná az angol futballt

2012.01.20. 13:46

A Chelsea portugál szakembere úgy véli, spanyol mintára Angliában a nagycsapatoknak indítaniuk kellene egy B csapatot a Championshipben, ugyanis a jelenlegi utánpótlásképzést nem tartja elégnek ahhoz, hogy a fiatalok felkészüljenek a Premier League kihívásaira.

"Az ifjú angol focisták nem elég versenyképesek. Ugyanez elmondható a tartalékbajnokságról is. Nem szolgálja eléggé a fejlődést. A különbség a tartalék- és az első csapat között hatalmas."

Arra is emlékezetet, a Chelsea csapatába nagyon rég nem került saját nevelésű tehetség, a legutóbbi John Terry volt, aki azóta is a londoniakat szolgálja. Villas Boas szerint ha egy második csapat játszik és ott valaki rendszeresen jó, akkor - ha esetleg sérülés van az első csapatban -, akkor képbe kerülhet.

A szakember a Barcelonát tartja követendő példának e téren, ahol az ifjak a Segunda Divisionban erősödnek. A Chelsea egyébként néhány játékost kölcsön is adott. Péládul Patrick van Aanholtot a kiesés ellen küzdő Wiganhez, Gaël Kakutát a Boltonhoz, valamint a klub legígéretesebbnek tartott teheségét, McEhrant a Swansea-hoz. Ez utóbbi transzfer nagy visszhangot váltott ki a szigetországban, ám a tréner szerint a játékos még nem elég érett.  • Hírek
  • Bankszámla