Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Guardiola és Capello is lehet orosz kapitány

2012.07.10. 19:57

Többek között Pep Guardiola és Fabio Capello is szerepel azon a listán, mely az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára jelölt 13 szakember nevét tartalmazza. Az orosz szövetség a helyi média nyomására hozta nyilvánosságra a listát, melyről kikerül majd az Európa-bajnokság után lemondott holland Dick Advocaat utódja. "A szövetség hivatalosan szeretné jelezné, hogy ezekkel a szakemberekkel kíván tárgyalni, közülük szeretné kiválasztani a válogatott új szakvezetőjét" - áll az RFU rövid közleményében.

A 13 tréner között a Barcelonával három spanyol bajnoki és két Bajnokok Ligája-címet nyerő Guardiola, illetve a legutóbbi angol szövetségi kapitány, Fabio Capello mellett olyanok szerepelnek, mint az angol Harry Redknapp, az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok, a Juventusszal BL-győztes olasz Marcello Lippi, a spanyol Rafa Benitez vagy az argentin Marcelo Bielsa.

A névsor nyilvánosságra hozása után többen, így Redknapp és Capello menedzsere is azt nyilatkozta, érdekelné őket az orosz kapitányi poszt, és nyitottak a tárgyalásra. Ugyanakkor a listára felkerült hazai szakemberek közül Valerij Gazzajev és Valerij Nyepomnacsnij is egyszerűen viccnek nevezte az egész kiválasztási procedúrát. 



  • Bérelnék
  • Hírek