Andrea, Ilma
4 °C
12 °C

Értékesíti a Fradi a stadion egyes részeit

2013.03.07. 18:59

A Ferencváros értékesíteni kívánja a hamarosan lebontásra kerülő Albert Stadion egyes részeit és tartozékait - közölte a labdarúgócsapatot működtető FTC Zrt. vezérigazgatója.

"Szeretnénk eladni a füvet, a szögletzászlókat, a kapufát, a hálókat és a bérleteseinknek lehetőséget akarunk adni arra is, hogy az évek, évtizedek óta használt székeiket megvásárolják" - mondta Orosz Pál.

Hozzátette: a relikviákat a létesítmény búcsúmeccsét követő napokban kezdik árusítani; a bevétel a klub utánpótláskasszájába kerül.
Orosz Pál szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik az Albert Stadion bontása, mivel az új stadiont az állam építi, így az tárgyal a kivitelezővel.
Egyelőre még nem hirdették ki a közbeszerzési pályázat győztesét - tette hozzá.
A munkálatok megkezdése után ideiglenes otthont kell keresni a klubnak, ezzel kapcsolatban a sportvezető úgy nyilatkozott, hogy "több stadion is szóba került", de ezeket nem kívánta megnevezni. Azt ugyanakkor elismerte, hogy a Puskás Stadion kapcsán előrehaladott tárgyalások folynak, de hozzátette: amíg nem tudja, mikor kell legkésőbb kiköltözniük az Albert Stadionból, addig nem tud végleges megállapodást kötni az új helyszínről.
"Örülnék, ha le tudnánk játszani az Albert Stadionban még egy-két hazai mérkőzést, hiszen annál kevesebbet kellene bérleti díjra költenünk" - mondta Orosz Pál, aki szerint minden az ütemezés szerint halad, és 2014 végére kész lesz az új stadion.
A stadion búcsúmeccséről azt mondta, akkor lehet kijelölni az időpontot, amikor a leendő kivitelező jelzi, mikor kezdi meg a munkálatokat. Hozzátette: folyamatosan tárgyal a lehetséges ellenfelekkel.