Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Capello 2018-ig orosz kapitány marad

2013.06.19. 20:25

A hazai rendezésű, 2018-as világbajnokságig meghosszabbítaná az orosz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Fabio Capellónak a szerződését Vitalij Mutko orosz sportminiszter.

"Azt szeretném, ha Capello 2018-ig maradna. Beszélni fogok erről a sportági szövetség elnökével, hogy kidolgozzuk a részleteket" - jelentette be a politikus szerdán.
Az orosz szövetséget korábban négy éven át vezető Mutko hozzátette, az olasz szakembert kedden felhívta 67. születésnapja alkalmából, s ő nem zárkózott el a hosszú távú együttműködéstől. A tájékoztatásból az is kiderült, Capello jelenleg pihen, nem tartózkodik Moszkvában, így a szerződéshosszabbításra júliusban térnek vissza a felek.
Mutko annak kapcsán foglalt állást Capello jövőjével kapcsolatban, hogy francia és olasz sajtóértesülések arról számoltak be, hogy az olasz mester elhagyja a nemzeti együttest, mert ő lesz honfitársa, Carlo Ancelotti utódja a Paris Saint-Germain kispadján.
Capello irányításával az orosz válogatott második helyen áll a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőcsoportjában, hátránya két pont Portugáliával szemben, de kettővel kevesebb meccset játszott, mint riválisa.  • Vennék
  • Hírek