Piroska
3 °C
4 °C

Rigmusokért, tűzijátékért fizet félmilliót az Újpest

2014.03.27. 21:40

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága a vasárnapi bajnokiján, illetve a Péccsel játszott mindkét Magyar Kupa-mérkőzésen tapasztalt szurkolói megnyilvánulások miatt is pénzbüntetéssel sújtotta az Újpest csapatát, mely így összesen 550 ezer forintot kénytelen fizetni.

    A szövetség honlapján közöltek szerint a lila-fehér együttes drukkerei a Diósgyőr elleni vasárnapi OTP Bank Liga-találkozón pirotechnikai eszközöket használtak, illetve megbotránkoztató rigmusokat kiabáltak, ezért 250 ezer forintra büntették a klubot. A fővárosiaknak a Pécs elleni Magyar Kupa negyeddöntős párharc idegenbeli első mérkőzésen történtek miatt 100 ezer, a hazai visszavágón tapasztalt szurkolói rigmusok és pirotechnikai eszközök használata miatt pedig 150 ezer forintot kell fizetniük.
    A bizottság ugyanakkor ezekért a meccsekért a Diósgyőrt, illetve a Pécset is megbüntette: a borsodiaknak szurkolóik viselkedése miatt 50 ezer forintot, a pécsieknek pedig az Újpest elleni első meccsen tapasztalt rendezési hiányosságok miatt kell szintén 50 ezer forintot fizetniük.
    A Pápa-Haladás mérkőzéssel kapcsolatban a Lombardot írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a vendég szurkolók részéről történt megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt a Haladást pedig 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a fegyelmi bizottság. (MTI)