Emma
6 °C
11 °C

Anelka Ronaldinho csapatába szerződik

2014.04.06. 16:32

Brazíliában, az Atlético Mineiro labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Nicolas Anelka. A 2000-ben Európa-bajnok francia támadóval született megállapodásról Alexandre Kalil, a Libertadores Kupában címvédő Belo Horizonte-i klub elnöke számolt be saját Twitter-oldalán.

Anelkát, aki legutóbb Gera Zoltán csapatában, a West Bromwich Albionban futballozott, februárban öt mérkőzésre eltiltotta az Angol Labdarúgó Szövetség (FA), mert december 28-án, a West Ham United ellen szerzett első gólja után olyan kézmozdulatot tett, amelyet Dieudonné M'bala M'bala antiszemita megnyilvánulásairól is elhíresült francia komikus szokott. A gesztust „fordított náci tisztelgésként” is szokták értelmezni, írja az MTI.

Az FA után a klubja is eltiltotta a francia játékost, aki erre március közepén felbontotta szerződését. A 69-szeres válogatott, 35 éves Anelka - a kölcsönadásokat is figyelembe véve - Brazília előtt hat ország 11 klubjában - köztük a Paris Saint-Germainben, az Arsenalban és a Real Madridban - fordult meg.