Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Capello marad az orosz kapitány

2014.07.30. 13:33

Állítása szerint marad a világbajnokság csoportköre után búcsúzott orosz válogatott szövetségi kapitánya Fabio Capello, írja az MTI. A 68 éves olasz tréner három napon belül kétszer is találkozott a szövetség vezetőivel, majd újságíróknak azt mondta: megerősítették posztján.

Ha a 2018-ban világbajnokságot rendező orosz szövetség elöljárói kirúgnák, mélyen a zsebbe kellene nyúlniuk: mivel Capello 12 év után kivezette a csapatot a vb-re, januárban 2018-ig szerződést hosszabbítottak vele, amely évente 8 millió eurót fizet.

Az AC Milannal Bajnokok Ligája-győztes edzőt a vb-kudarc után alaposan kikezdte az orosz sajtó. A Szovjetszkij Szport című napilap egy hónapja arról írt, hogy "egy nagy edző hanyatlásának vagyunk tanúi, aki nem tudja tartani a lépést a korral". A lap az okokra is kitért, közölve, az orosz válogatott végig a vb-hez méltatlanul játszott, és a mezőny egyik leggyengébb és legötlettelenebb csapata volt. A Szport Ekszpressz szerint Capello szégyent hozott a válogatottra, és bizonytalan légkört teremtett az együttesen belül.  • Vennék
  • Hírek