Zalán
2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

HLSZ-gála: Gera az NB I. legjobbja

2015.05.18. 21:38

Gera Zoltánt, a Ferencváros válogatott támadóját választotta a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a 2014/2015-ös idényben az OTP Bank Liga legjobb mezőnyjátékosának. A 25 éves HLSZ a Millenáris Parkban tartotta díjátadó gáláját, amelyen kiderült, hogy Gera a székesfehérvári Juhász Rolandot és az MTK játékosát, Kanta Józsefet előzte meg, számol be az MTI a gáláról.

Az NB I. legjobb kapusának a szintén ferencvárosi Dibusz Dénes bizonyult. Az élvonal legjobb 21 éven aluli játékosának járó díjat Márkvárt Dávid, a Pécs labdarúgója érdemelte ki. A legjobb edző Joan Carrillo, a bajnok Videoton mestere, míg a legjobb játékvezető - akárcsak az elmúlt három idényben - Kassai Viktor lett.

A legjobb külföldön játszó magyar labdarúgó címet Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva) kapta meg. A legjobb másodosztályban szereplő játékosnak Mohamed Remilit, a feljutott Vasas futballistáját választották. 

Az egyes kategóriák ötfős jelöltlistáit az NB I-es együttesek csapatkapitányai és egy szakértőkből álló bizottság állította össze, közülük választhatott az első- és másodosztály közel 600 profi labdarúgója.

Díjazták még az NB I gólkirályát, Nikolics Nemanját (Videoton), aki két fordulóval a bajnokság vége előtt kilenc találattal előzi meg a második Böde Dánielt (Ferencváros).

    A HLSZ díjazottjai:

    A legjobb mezőnyjátékos (Albert Flórián-vándorkupa):

1. Gera Zoltán (FTC)

2. Juhász Roland (Videoton FC)

3. Kanta József (MTK Budapest)

    A legjobb kapus (Zsiborás Gábor-vándorkupa):

1. Dibusz Dénes (FTC)

2. Juan Calatayud (Videoton FC)

3. Szűcs Lajos (Lombard Pápa Termál FC)

    A legjobb vezetőedző:

1. Joan Carrillo (Videoton FC)

2. Bekő Balázs (Kecskeméti TE)

3. Thomas Doll (FTC)

     A legjobb játékvezető:

1. Kassai Viktor

2. Solymosi Péter és Iványi Zoltán

    A legjobb 21 éven aluli játékos:

1. Márkvárt Dávid (PMFC)

2. Kleinheisler László (Puskás Akadémia)

3. Kitl Miklós (Kecskeméti TE)

    A legjobb NB II-es játékos:

1. Mohamed Remili (Vasas)

2. Magasföldi József (Gyirmót)

3. Berecz Zsombor (Vasas)

    A külföldön játszó legjobb magyar labdarúgó:

1. Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)

2. Stieber Zoltán (Hamburger SV)

3. Tőzsér Dániel (Watford)

    A 2014/15-ös idény csapata az OTP Bank Ligában:

Dibusz Dénes (FTC) - Juhász Roland (Videoton FC), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC) - Varga József (Debrecen), Gera Zoltán (FTC), Kanta József (MTK Budapest), Hajnal Tamás (FTC) - Nikolics Nemanja (Videoton FC), Böde Dániel (FTC), Suljic Asmir (Újpest FC)

    Az elmúlt 25 év legjobb magyar csapata:

Király Gábor - Dragóner Attila, Juhász Roland, Telek András - Dárdai Pál, Détári Lajos, Dzsudzsák Balázs, Lipcsei Péter - Gera Zoltán, Illés Béla, Kiprich József