Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Póta negyeddöntős az asztalitenisz olimpiai kvalifikációban

2016.04.15. 16:37

 Póta Georgina megnyerte első meccsét a kieséses táblán, ezzel bejutott a Vörös csoport negyeddöntőjébe az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban. Lovas Petrának és Pergel Szandrának nem sikerült továbblépnie, írta az MTI.

A torna tizedik kiemeltje, Póta (39. a világranglistán) csak a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, miután csütörtökön döntőt játszott, így most a nyitókörben pihenhetett. Ellenfele az a luxemburgi Sarah De Nutte (120.) volt, akit a háttérből a horvátok egykori klasszisa, Boros Tamara irányított edzőként. Boros és Póta korábban klubtársak voltak a budapesti Statisztikában.

Az első szett könnyedén lett a magyar játékosé, ezután azonban - részben Póta hibáit kihasználva - a rivális pillanatai következtek, olyannyira, hogy 1-2-es játszmaállásnál, és 2-5-nél időt kért Téglás Péter szövetségi kapitány. Ezután Póta "visszajött a meccsbe", de nagyon meg kellett küzdenie a 4-2-es sikerért.

"Nem ért váratlanul, hogy ilyen jól játszott. Én viszont játszottam ugyan már rosszabbul is ennél a múltban, de nem sokszor" - gyakorolt önkritikát a magyar asztaliteniszező, aki a következő körben a fehérorosz Alekszandra Privalovával (113.) játszik.

"Azt a meccset is hoznom kell, elsősorban nem magam miatt, hanem Petráért és Szandráért" - utalt Póta arra, hogy ő várhatóan kvótához jut a májusi világranglistáról, válogatottbeli társainak azonban nagy segítség lehet a pontok gyűjtögetésekor, ha a közvetlen ranglistás riválisaik közül ő megver néhányat.

A Kék csoportban Lovas (99.) a szlovák Barbora Balazovával (81.) csapott össze, aki csütörtök este, a H tábla döntőjében csak hétszettes mérkőzésen maradt le a riói kvótáról. Az ellenfél nagyon gyorsan 3-0-ra elhúzott, s Lovas ugyan feltámadt még és szépített 3-2-re, végül 4-2-re alulmaradt.

Ugyancsak hat szettben kapott ki Pergel (114.), aki a jóval esélyesebb ukrán Tetjana Bilenkóval (40.) találkozott a 16 között. Itt is 0-3 volt "oda", amikor Pergel szépen és türelmesen játszva megnyert két játszmát, a bravúr azonban nem jött össze.

A magyarok közül már csak Póta és Pattantyús Ádám van versenyben a tornán.

Eredmények:

2. forduló (a 8 közé jutásért):

nők:

Vörös csoport:

Póta Georgina-Sarah De Nutte (luxemburgi) 4-2 (4, -8, -7, 10, 7, 11)

Kék csoport:

Barbora Balazova (szlovák)-Lovas Petra 4-2 (8, 10, 10, -9, -5, 9)

Tetjana Bilenko (ukrán)-Pergel Szandra 4-2 (9, 6, 7, -4, -8, 9)

korábban:

férfiak, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Kék csoport:

Pattantyús Ádám-Marco Rech Daldosso (olasz) 4-1 (3, 5, 8, -9, 7)

Vörös csoport:

Pető Zsolt (szerb)-Kosiba Dániel 4-3 (-10, 6, -6, 8, -8, 7, 6)

Kou Lei (ukrán)-Lakatos Tamás 4-1 (-10, 4, 3, 10, 10)

nők, 1. forduló (a 16 közé jutásért):

Kék csoport:

Lovas-Andrea Todorovic (szerb) 4-1 (11, -9, 7, 9, 9)

Pergel-Lisa Lung (belga) 4-0 (5, 5, 8, 4)

később:

2. forduló (a 8 közé jutásért):

férfiak:

Kék csoport:

Pattantyús-Andrej Gacina (horvát) 17.00

negyeddöntő:

nők:

Vörös csoport:

Póta-Alekszandra Privalova (fehérorosz) 18.00

Pénteken és szombaton a vigaszágas küzdelmeket rendezik a tornán két 32-es, kieséses táblán. Ezek szombati győztesei jutnak kvótához, de nemenként egy plusz indulási jog is gazdára vár, miután a németek csütörtökön "túlteljesítettek", azaz a nőknél és a férfiaknál is túllépték a nemzetenkénti maximális két egyéni kvótát. Az extra indulási jogért a vigaszág szombati döntőinek vesztesei csaphatnak össze.  • Vennék
  • Hírek