Gyöngyi
6 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Négy elvett vb-selejtezős pontjáért küzd Bolívia

2016.11.17. 12:21

A Bolíviai Labdarúgó Szövetség (FBF) igyekszik visszaszerezni a válogatottól elvett világbajnoki selejtezős pontokat.

November 1-jei döntésével a nemzetközi szövetség (FIFA) illetékes testülete a chileiek és a peruiak elleni mérkőzést egyformán 3-0-val az ellenfélnek adta a paraguayi születésű Nelson Cabrera jogosulatlan szerepeltetése miatt. A bolíviaiak a pályán 2-0-ra győztek szeptember 1-jén La Pazban Peru ellen, öt nappal később pedig gól nélküli döntetlent játszottak Santiago de Chilében.

A döntéssel - amely ellen az FBF most fellebbezett - Chile két, Peru pedig három ponthoz jutott, míg Bolívia elvesztett négyet.

Tizenkét forduló után Chile 20 ponttal a negyedik helyen áll, ami közvetlen vb-részvételt ér, míg Peru a nyolcadik 14, Bolívia pedig az utolsó előtti, azaz a kilencedik héttel. A dél-amerikai zónából - amelyben még hat forduló van hátra - négy csapat közvetlenül szerez jogot a világbajnoki részvételre, az ötödik helyezett pedig pótselejtezőt játszik az óceániai régió legjobbjával.

A FIFA szabályzata szerint honosított játékos csak akkor szerepelhet új hazája válogatottjában, ha előzőleg már öt éve ott élt. Cabrera korábban pályára lépett egy barátságos mérkőzésen Paraguay színeiben, ami még nem lett volna probléma, de csak négy éve költözött Bolíviába. (MTI)