Lehel
17 °C
27 °C

Egyre valószínűbb a Sturm-Honvéd

2008.07.06. 15:17
0 hozzászólás

A Bp. Honvéd meglepő csehországi győzelme mellett az ellenfelet szállító párosításban a Sturm Graz magabiztosan, 2-0-ra győzte le hazai pályán a fehérororosz Sahtyor Szoligrszkot az Intertotó-kupa második fordulójában.

A nyáron alaposan átalakított és néhány napja a sportigazgatóját is elveszítő graziak a sorozat fordulójában csatlakoztak be. Ellenfelük az első körben a lengyel Cracoviát búcsúztatta, kettős győzelemmel.

A szombati grazi odavágón a Sturm magabiztosan kezdett, a Szoligorszk viszont jól védekezett. A hazaiak első gólja az ötödik szögletből született, a friss igazolás Feldhofer fejelt. A szünet után is tovább támadtak a fekete-fehérek, egy kombináció után Kienzl állította be tizenegy méterről a 2-0-s végeredményt.

Az egy hét múlva esedékes visszavágóra előnnyel mehet a Sturm, ha ebből megőriz valamennyit, az utolsó körben Budapestre utazhat. A Honvéd továbbjutása ugyanis már majdnem biztosnak tekinthető a Teplice idegenbeli, 3-1-es legyőzésével.Annak a párharcnak a győztese az UEFA-kupa második selejtezőkörébe jut.