Erik, Alexandra
EUR 382,31 Ft
USD 362,93 Ft
9 °C
23 °C

Fogytak a magyarok a Bundesligában

2008.07.09. 09:04
0 hozzászólás

Az áprilisi szezonvég óta két magyar légiós hagyta el osztrák klubját és helyettük csak egy érkezett. Bodnár és Sáfár dobogóra esélyes csapatokban szerepel, a többieknek a dobogó, illetve a kiesés elkerülése lehet a céljuk.

Az előző szezonban hat magyar futballista szerepelt az osztrák élvonalban: az ezüstérmes Red Bull Salzburgban Bodnár László, a harmadik Austria Wienben évek óta játszik a kettős állampolgár Sáfár Szabolcs (nem is számít légiósnak), az ötödik Mattersburgban a válogatott Csizmadia Csaba és Kovrig Ákos futballozott, a kilencedik Austria Kärnten Kabát Pétert, a kiesett Wacker Innsbruck Orosz Pétert foglalkoztatta.

A nyári szünetben az utóbbi kettő váltott, Kabát az Újpestet választotta, Orosz az Ajaccióban folytatja. Az egyetlen új magyar épp Kabát volt klubjába érkezett, Pusztai Olivér a REAC-ból igazolt Klagenfurtba.

A kedden indult szezonban Bodnár és a Red Bull ismét az első helyért indul harcba. A távozott Giovanni Trapattoni után új edzővel, a holland Co Adriaansével. A válogatott védő a Nemzeti Sportban nyilatkozott arról, hogy bizonytalannak érzi a helyzetét, mert a felkészülés során változott a helye a csapaton belül, majd kimaradt.

Az ismét a dobogóért küzdő Austria jól erősített, Sáfár Szabolcs pozíciója azonban biztosnak tűnik az UEFA-kupa indulónál, szerdán is ő kezd majd. Épp a Kärnten ellen, amelyben viszont nem fog pályára lépni a Der Standard meccselőzetese szerint családi okokból. A klagenfurti csapat legutóbb épp csak bentmaradt, viszont most segítheti az, hogy egyelőre az Eb-re épített harmincezres stadionban játszhat. Ezt eddig egyszer sikerült megtölteni, épp azon a meccsen, amelyen bebiztosították az élvonalbeli folytatást. A Kärnten célja most is a megragadás, illetve a szolid előrelépés lehet.

A Mattersburg két magyarja első szezonjában bejátszotta magát a csapatba, szerdán, a Salzburg otthonában mindketten a kezdőben lesznek. Úgy is, hogy Kovrigot sérülés hátráltatta a felkészülésben. Az átalakuló csapatot a harmadik-ötödik helyre várják.

Ez a szezon sem a magyarokról fog szólni tehát az osztrák Bundesligában, azonban Sáfár tapasztalatával újra az UEFA-kupa csoportkörébe segítheti az Austriát, Csizmadiáék pedig visszajuttathatják a Mattersburgot a dobogóra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek