Véresen, összevarrva is a legjobb lett

2006.11.13. 16:59
A jégkorong Pannon Kupán súlyos sérülése ellenére is végig pályán volt Ocskay Gábor, akiről csak hétfőn derült ki, nincs törés, csak zúzódás az állában, igaz szemfoga átszakította a száját.

"Először azt hittem eltört az álkapcsom, mert a bőröm fennakadt a szemfogamra és nagyon feszült. Nem a közönség hergelése miatt feküdtem a jégen, csak az orvost vártam. Mára a körülményekhez képest jól vagyok, de a tagnapi naphoz képest rosszabbul" - értékelte jelenlegi állapotát Ocskay Gábor, a magyar jégkorong-válogatott támadója, akit a nemzetközi Pannon Kupa zárótalálkozóján a francia Menuier alattomos módon, félig hátulról ütött meg fejmagasságban ütőjével.

Törés nincs, csak zúzódás


A vérző fejű Ocskay

Az eset után a magyar hokis percekig feküdt a jégen, és valóban úgy tűnt sokkal súlyosabb sérülést szenvedett. A hétfői orvosi vizsgálatok során aztán összevarrták a sérült bőrrészt, és a röntgen során kiderült, nincs törés, csak zúzódás.

"Azóta is értetlenül állok az eset és a büntetés előtt, de miután kiderült, hogy nincs törés, még ott helyben valamennyire összevarrták, lefertőtlenítették a sebet. A csapatorvos csak annyit kért, ha kicsit is szédülök, azonnal jöjjek le, mert az egészségem komolyan károsodhat" - mondta az Alba Volán játékosa, akinek mentalitását jól jelzi, a legnagyobb gondot az okozta, hogyan távolítsák el a vért a mezéről, mert véres mezben nem jöhetett volna vissza.

Elkerülhető gólok

A torna legjobb magyar játékosának választott hokis magáról a meccsről elmondta, védelmi hibák után elkerülhető gólokat kaptak, és a második harmadban egy öt a három elleni szituációban is képtelenek voltak betalálni. "Ha az bemegy, miénk a meccs. Ezt azonban kihagytuk, a franciák vérszemet kaptak, szereztek egy gólt, majd gyorsan még egyet. A végén megint betaláltak emberelőnyből, majd a hosszabbítás legvégén megszerezték a győztes gólt" - értékelte a találkozót.

Ocskay szerint Pat Cortina szövetségi kapitány az összecsapás után elmondta, felejtsék el, hogy ez magyar betegség. Mással is előfordult már, hogy háromgólos előnyről kikapott, és bár ő sem volt elégedett, bízik benne, ha fontosabb meccsen kerül a csapat ekkora előnybe, azt megtudja tartani.

Elhajtottam a csapatkapitányt

"A franciák közül csak a csapatkapitány jött oda, elnézést kért és elkezdte magyarázni, hogy nem volt szándékos az eset, de elhajtottam. Mindenre emlékszem de olyan hírtelen történt minden. A kapu mellé ment korongot akartam visszapiszkálni, amikor jött a francia, és letaglózott" - mondta még mindig kissé dühösen a támadó. Nem mellékesen a súlyos sérülést okozó Menuiert választották a torna legjobb támadójának és ő szerezte a franciák egyenlítő gólját is.

"Visszagondolva az esetre, csodálom, hogy nem volt a folytatásban komolyabb "összecsapás, törlesztés", de az biztos, én nem felejti el az esetet" - mondta a játékos, aki a hét közbeni Fradi elleni találkozót ugyan kihagyja, de a hétvégi Csíkszereda elleni összecsapáson már pályára akar lépni.