Hetényi az AHL-es Milwaukee edzőtáborában

2012.09.27. 10:32

Hetényi Zoltán is meghívást kapott az Amerikai Hokiligában (AHL) érdekelt Milwaukee Admirals hétfőn kezdődő edzőtáborába.

A klub - amely az NHL-es Nashville Predators tartalékcsapata - honlapján tette közzé, hogy Hetényi mellett másik két kapus, kilenc hátvéd és tizenöt csatár vesz részt a tíznapos összetartáson. Az október 12-én rajtoló idényben szereplő keretben két kapus, hét védő és tizenhárom támadó kap lehetőséget. Akik kimaradnak, azok várhatóan a Milwaukee úgynevezett farmegyüttesében, a Cincinnatiban szerepelhetnek.

Tekintettel arra, hogy az elitosztályban, az NHL-ben bérvita zajlik a klubtulajdonosok és a hokisok között, ezért most a tengerentúlon az AHL került előtérbe. A Milwaukee edzőtáborában két olyan játékos vesz részt, akik az előző évadban szóhoz jutottak NHL-es mérkőzésen. A sztárok - főleg az európaiak - elsősorban az orosz profi bajnokság, a KHL klubjaiba igazoltak, vagy tervezik az odaszerződést.

A 24 éves Hetényi az elmúlt szezonban a finn első- és másodosztályban szerepelt. Nyáron lehetősége volt kipróbálni magát a Milwaukee-ban, és annyira elégedettek voltak vele, hogy szerződtették. Most az a kérdés, hogy az Admiralsban vagy pedig a Cincinnati Cyclones-ban kezdi az évadot.

A magyar hokikapus az NHL-es Nashville Predators farmcsapatán kaphat lehetőséget.A Milwaukee a tíznapos edzőtábor során két edzőmeccset játszik (október 4-én és 6-án), a bajnoki rajt pedig október 12-én lesz.