Bírók vettek el egy fehérvári gólt

2012.12.26. 20:02

A Sapa Fehérvár AV19 hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett az Olimpija Ljubljanától az osztrák jégkorongligában. (EBEL). Egy bírói műhiba góltól fosztotta meg a fehérvári csapatot, ezért óvást adnak be.

A fehérváriak az első harmadban Frank Banham emberelőnyös góljával szereztek vezetést, majd a második harmadban tartották az előnyt.

A záró harmadban Kovács Csaba eresztett meg messziről egy lövést, amely a jégről felpattanva a hálóba vágódott, ám a játékvezetők hosszas videózás után úgy látták, hogy a korong nem volt bent. Ugyanakkor a televíziós közvetítés - valamint az MTI helyszínen tartózkodó tudósítja is - megerősítette, hogy egyértelműen bent volt a korong.

Ezután a szlovénok egyenlítettek, majd négy perccel a vége előtt a két csapat vasárnapi mérkőzésén kétszer is eredményes, az NHL-es Detroit Red Wings kötelékébe tartozó Jan Mursak góljával eldöntötték a meccset.

A mérkőzés után a Fehérvár bejelentette, hogy játékvezetői műhiba miatt megóvja az mérkőzést, és szeretné elérni, hogy a találkozót újrajátsszák.

Eredmény:
Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana (szlovén) 1-2 (1-0, 0-0, 0-2)
gólszerzők: Banham (17.), illetve McBride (47.), Mursak (56.)