Mintha kivégzésre készült volna a hokis

2013.01.23. 16:48 Módosítva: 2013.01.23. 16:50

Jevgenyij Artyuhin sosem tartozott a szelíd játékosok közé, de a Dinamo Minszk-SZKA-mérkőzésen megint elszakadt nála a cérna, és ököllel csépelte Janne Jalasvaarát.

A két KHL-es csapat mérkőzésén Makarov szerzett vezetést az SZKA-nak a 13. percben. Egy percre rá kitört a botrány. Artyuhint a palánkhoz lökték, az SZKA-játékos pedig nem habozott, azonnal elégtételt vett. Megragadta Jalasvaarát a mezénél fogva, és rátérdelve csépelni kezdte a fejét.

A tomboló Artyuhint végül a bírók szedték le a finn hokisról. A verekedésért 20 perces büntetést, végleges kiállítást kapott. A mérkőzést az SZKA nyerte 2-1-re.

A közel 120 kilós orosz már hírhedt balhéiról, tavaly a svéd Niklass Perssonnak törte le az orrát és okozott agyrázkódást egy szándékos könyökössel. A 2011-es vb-n is simán letarolta a szlovén kapust, és a cseh Michaleket majd Rachuneket is durván jégre lökte. Utóbbi vérző fejjel ment le a pályáról. Artyuhint 2010-ben válogatták be, és jól tudta, miért van rá szükség: „Tisztában vagyok a képességeimmel, gólszerzés helyett sokkal inkább a verekedés a palánk melletti robot, és a kapusok kilátásának akadályozása tartozik feladatkörömbe."