Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Detroit–Toronto rangadó lehet a Winter Classicon

2013.04.05. 14:49

Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs örökrangadót rendeznek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2014-es nyitott pályás mérkőzésén, a Winter Classicon. A helyi sajtó úgy tudja, hogy a liga vasárnap jelenti be hivatalosan a párosítást. A szokásos újévi szabadtéri összecsapás idén a tulajdonosok és a hokisok közötti, csaknem négy hónapos bérvita áldozatául esett, és akkor is Detroit-Toronto derbit rendeztek volna.

A 2014-es Winter Classic-meccsnek az Ann Arbor-i Michigan Stadium ad otthont. Az eseményre világcsúcsot jelentő 115 ezer nézőt várnak.

Hokimérkőzésen a hivatalos nézőcsúcsot a 2010. december 11-i, Michigan Wolverines-Michigan State Spartans egyetemi meccs tartja, amelyre a szervezők bejelentése szerint 113 411-en, az értékesített jegyek alapján pedig 104 173-an látogattak ki a jövő évi Winter Classicra is kiszemelt stadionba.

A NHL-es nyitott pályás rekord a 2008-as újévi Buffalo Sabres-Pittsburgh Penguins derbi volt a maga 71 217 szurkolójával.