Videóüzenetben mutatkozott be a miskolci hokiedző

2013.07.05. 16:07

Egyelőre csak képben és hangban, de bemutatkozott a jégkorong MOL Ligában szereplő Miskolci Jegesmedvék új kanadai vezetőedzője, Travis Young. A mindössze 30 éves szakember a csapat pénteki sajtótájékoztatóján a technika segítségével jelentkezett be. Elmondta, hogy három héttel ezelőtt még semmit nem tudott a magyar és miskolci hokisportról, azóta azonban már informálódott és megtudta, hogy a Mol Liga erős bajnokság, a csapatokat jó játékosok alkotják, így számára megtiszteltetés, hogy a sárga-feketéknél dolgozhat majd. Támadó szellemű játékot kíván megvalósítani, mert az az elve, hogy csak a látványos és gólra törő hokival lehet a közönséget kiszolgálni.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az ugyancsak kanadai Jim Fuyarchuk a Jegesmedvék U18-as csapatának vezetőedzője lesz, de másodedzőként a nagyoknál is besegít. Egri István klubelnök arról számolt be, hogy egységes szervezeti és szakmai rendszert alakítottak ki, ennek jegyében a Miskolci Sportiskolától július 1-jétől átvették az eddig az intézmény által fenntartott utánpótlás csapatokat. Már kinőtték a Jégcsarnokot, ezért az úgynevezett TAO-s pályázati pénzből hamarosan befedik a Miskolc Városi Szabadidőközpont nyitott műjégpályáját, így megoldódnak jégfelületi gondjaik.

Elhangzott, hogy az idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a miskolci hokisport, amely iránt egyre több szurkoló érdeklődik. A nagyok mérkőzéseire eddig már négyszáz bérletet adtak el, így Mol-ligás hazai találkozóikat ősztől várhatóan ezerkétszáz-ezerötszáz néző előtt rendezik majd meg.