A második meccset is bukta a Sapa Fehérvár

2014.03.09. 20:17

A Fehérvár 4-2-re kikapott az olasz HC Bozentől az osztrák jégkorongliga (EBEL) negyeddöntőjében, így a négy győzelemig tartó párharcban 2-0-ra vezet a bolzanói alakulat. A harmadik felvonásra kedden, a dél-tiroli együttes otthonában kerül sor.

Telt ház, közel 3500 néző fogadta a csapatokat. Pénteken a dél-tiroli együttes hátrányból fordított, és nyert hosszabbítás után, most pedig rögtön az első emberelőnyét kihasználta, Pance a hátsó palánkról visszapattanó korongot bravúros mozdulattal, a kapunak háttal, fonákkal terelte be. Felpörgött a Volán, volt esélye az egyenlítésre, de 23 másodperccel a harmad vége előtt Egger - ugyancsak látványos góllal - növelte a különbséget: a csatár egy védővel a nyakán, estében, fonákkal csúsztatott kötényben a kapuba.

A szünet után agresszívebben kezdett a hazai gárda, és McGregor egy szép bal felső sarkos találattal szépített. A folytatásban mindkét fél előtt adódtak helyzetek, a két kapus többször bravúrral mentett. Aztán megint jött egy pihenő előtti fehérvári rövidzárlat: a bolzanói támadáshoz felzárkózó hátvéd, Piché elé került a pakk, s ő a bal felső sarokba emelt.

Keményen harcolt tovább a Fehérvár, s egy késleltetett kiállítás alatt - amikor Hetényi kapus helyett mezőnyjátékos jött a jégre - Sarauer eredményes volt. Azonban gyorsan - egészen pontosan 55 másodperc múlva - jött a válasz, és ezzel el is dőlt a vasárnapi csata.

Mindkét együttes fáradt volt a két nappal ezelőtti ráadás, majd a közel 800 kilométeres buszozás miatt, de nincs megállás, két nap múlva megint egy hosszú utazás után kell pályára lépnie a csapatoknak.

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Sapa Fehérvár AV19 - HC Bozen (olasz) 2-4 (0-2, 1-1, 1-1)

Gól: McGregor (22.), Sarauer (48.), illetve Pance (6.), Egger (20.), Piché (38.), Oberdörfer (49.)