Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Ukrajna szétkorcsolyázott minket

2014.04.21. 11:15 Módosítva: 2014.04.21. 11:15
Nem sikerült megismételnie magyar jégkorong-válogatottnak a vasárnap nyújtott játékát, és elég simán, 3-0-s vereséget szenvedett Ukrajnától a Dél-Koreában zajló divízió 1/A-csoportos világbajnokságon. Szögezzük le, teljesen megérdemelten.

Két, a meccs előtt megfogalmazott kérdésre is nagyon hamar választ kaptunk. Nem sikerült regenerálódni a Dél-Korea elleni meccs után. Másodsorban ez egy bombaerős ukrán válogatott volt, amely többsége, már nem fiatal, rutinos játékosokból áll, a csapat harmada pedig a KHL-ben szerepel.

Nem úgy kezdődött ez a meccs, ahogy a vasárnapi, Dél-Korea elleni. A nagyon erős, friss, gyorsan korcsolyázó ukrán válogatott már az első percektől átvette az irányítást a fásultan kezdő magyar csapattal szemben. Véleményes volt, hogyan tudjuk kipihenni a nyitómeccs fáradalmait, az első húsz percben meg is volt erre a válasz. Lassabban, összeszedetlenebbül játszottunk, és ami egyetlen csapatsportban sem jelent jót, alig lőttünk kapura.

Hetényi Zoltán bravúrjain múlt, hogy az első harmadban csak 1-0-ra vezetett Ukrajna, több bravúrt bemutatott a magyar kapus, egyszer nem sikerült, emberelőnyös szituációból szerzett előnyt ellenfelünk. A huszadik perc végére óriási különbséget mutatott a kapura lövési statisztika, 17-3 volt az ukránok javára.

Az első szünetben nem sikerült a magyar csapatot felrázni, így a második húsz perc ott folytatódott, ahol az első véget ért. Valamelyest javult a játékunk, de mintha ólomlábakon jártak volna hokisaink. Ráadásul a harmad közepén kettős emberelőnybe került Ukrajna, és mind a kettőt kihasználta, előbb 5 a 3 ellen kaptunk gólt, majd sima előnyben. 0-3 után elkezdtünk éledezni, de a lendület nagyon hiányzott a játékunkból. Az ukránok magabiztosan játszottak, de a harmad vége felé kis szerencsével talán szépíthettünk volna.

Az utolsó harmadban mentünk előre becsülettel, de egyre jobban fogyott az erő és a levegő. Nagyon sokszor lemaradtunk az ukránokról, így nem volt véletlen, hogy sorra kaptuk a kétperces büntetéseket. Akadtak lehetőségeink, de Szerhij Gajducsenko mindent fogott. Az utolsó négy percben megint kaptak az ukránok egy kettős előnyt, de a csodával határos módon sikerült kibekkelni. Ha Hetényi Zoltán nincs, csúnya nagy verés lett volna a vége. A magyar kapus elképesztő védéseket mutatott be, a végére 40 lövés ment a kapujára, amelyből csak három ment be.

Ezt a meccset gyorsan el kell felejteni, mert sok pozitívumot nem lehet felsorolni. Nagyobb baj nincs, most ez így sikerült. Kedden szünnap lesz, rendet lehet tenni a fejekben, kipihenni a fáradalmakat. Szerdán aztán Szlovénia következik, nekik is lenne miért visszavágni.

A 2. forduló eredményei:

Szlovénia-Koreai Köztársaság 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
gól: Urbas (26., 60.), Verlic (27.), Music (41.)

Ukrajna-Magyarország 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)
gól: Beluhin (5.), Safarenko (30.), Timcsenko (31.)

Ausztria-Japán 4-1 (0-1, 1-0, 3-0)
gól: Geier (26.), Hundertpfund (45.), Altmann (48.), Lebler(59.), illetve Jamasita (6.)

Az állás: 1. Ausztria 5 pont, 2. Ukrajna 4, 3. Szlovénia 3 (5-2), 4. Magyarország 3 (7-7), 5. Japán 3 (3-5), 6. Koreai Köztársaság 0

Az első két helyezett jövőre a csehországi elit vb-n, az utolsó pedig a divízió I/B osztályban szerepel.