Elkészült a MOL Liga sorsolása

2014.07.07. 19:59 Módosítva: 2014.07.07. 20:00

Elkészült a MOL Liga 2014–15-ös idényének sorsolása: legalább 184, de akár 195  mérkőzést is láthatnak a szurkolók a szeptember 19-én kezdődő szezonban. Az új szezon szeptember 19-én, pénteken kezdődik majd, méghozzá érdekes párharcokkal.  A címvédő Érsekújvár a legutóbbi rájátszásról lemaradó Csíkszeredát fogadja, a Dab.Docler  az őt a döntőbe jutástól elütő Brassót, a Miskolc a Ferencvárost, míg az újonc Debrecen az  UTE-t.

A február 1-éig tartó alapszakaszban a klubok három oda-vissza kört játszanak egymással, azaz 42 forduló lesz. Mivel a Debreceni HK belépésével az indulók száma eggyel nőtt, a kevesebb forduló ellenére is pontosan ugyanannyi, 168 mérkőzést játszanak az alapszakaszban.

A mezőny növekedésével megváltozik a rájátszás lebonyolítása, amelyben a korábbi néggyel szemben hat csapat vesz részt. Újdonság, hogy miközben az alapszakasz két legjobbja automatikusan az elődöntőbe kerül, a harmadik helyezett a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel két nyert mérkőzésig tartó negyeddöntőt játszik a további két kiadó elődöntős helyért. Az elődöntőben, amely mostantól az egyik fél negyedik győzelemig tart, megszűnik az ellenfélválasztás: az alapszakasz győztesének a két selejtező-győztes közül az lesz az ellenfele, amelyik az alapszakaszban rosszabb helyen végzett.