Jagr 717 gólt lőtt az NHL-ben, ötödik az örökranglistán

2015.03.02. 09:28

Jaromir Jagr 717. góljával feljött az örökranglista ötödik helyére az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) vasárnapi játéknapján.

A 43 éves cseh csatár új klubja, a Florida Panthers színeiben talált be a Tampa Bay Lightning elleni 4-3-as mérkőzésen, és ezzel beérte Phil Espositót. Jagr előtt a sorban már csak Wayne Gretzky (894 gól), Gordie Howe (801), Brett Hull (741) és Marcel Dionne (731) áll.

Sikerével a Florida két pontra megközelítette a keleti főcsoportban éppen rájátszást érő helyen álló Boston Bruinst.

A Pittsburgh Penguins a második harmadban három emberelőnyös gólt ütött a Columbusnak, az orosz Jevgenyij Malkin két találattal és egy gólpasszal vette ki részét az 5-3-as győzelemből.

Honfitársa, a washingtoni Alekszandr Ovecskin idénybeli 40. és 41. góljával tevékeny részt vállalt a Toronto 4-0-s legyőzéséből, Braden Holtby a szezonban hetedik alkalommal nem kapott gólt.

A címvédő Los Angeles Kings egy nyolcas győzelemi sorozat után megszakítás nélkül harmadszor kapott ki, ezúttal Winnipegben. A Dallas Starsnak még rosszabbul megy: egyvégtében hatodszor maradt alul, és egyre távolabb kerül a rájátszástól.

Drámai mérkőzést vívott a Vancouver és a St. Louis. Utóbbi a 6. percben 2-0-ra vezetett, a 10. percben 2-2 volt az állás, és a 47. percig a kanadai csapat 5-2-re elhúzott. A vendégek azonban egyenlítettek, és végül a szétlövés döntött a Canucks javára.

(MTI)

Eredmények:

Winnipeg Jets-Los Angeles Kings 5-2
Florida Panthers-Tampa Bay Lightning 4-3
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 5-3
Washington Capitals-Toronto Maple Leafs 4-0
Dallas Stars-Anaheim Ducks 1-3
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 6-5, szétlövés után