Már csak két győzelemre a továbbjutástól a Fehérvár

2015.03.08. 20:17
Bravúrosan folytatta a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata az EBEL rájátszását. A pénteki, 4-3-ra megnyert meccs után a Vienna Capitals otthonában jött a második meccs. Egy percig sem volt esélyük a bécsieknek, a magyar csapat az első harmadban kétgólos előnyhöz jutott, a másodikban megőrizte ezt, majd a záró játékrészben újabb góllal beállította a 4-1-es végeredményt, és így összesítésben már 2-0-ra vezet.

Természetesen Vienna Capitals-fölénnyel kezdődött a meccs, a hazaiak gyorsan feledtetni akarták a székesfehérvári vereséget, de csak néhány percig tartott a fölény és a 7. percben Kevin Wehrs lövésébe belenyúló Brandon Marino szerzett előnyt. Négy perccel később Bartalis közelről már kettőre növelte az előnyt.

Tanultunk az első meccs hibájából és a szépítő bécsi gól után nem esett össze a védekezés, majd Szirányi révén megint kettő lett a különbség. Ez volt az a találat, amelytől a Viennának elment a kedve, az utolsó harmadban így Orbán Attila bravúros, majdnem alapvonalról ütött gólja a végső csapást jelentette. Ki kell emelni a kapus Engstrandot is, aki 42 kapura lövést fogott meg, 97,7 százalékos hatékonysággal védett, az 57. percben egy büntetőt is hárított, Wehrs két gólpasszt adott.

Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó sorozat harmadik összecsapásának kedden Székesfehérvár ad otthont. A Fehérvárnak a mostani a nyolcadik szezonja az EBEL-ben és ez a negyedik alkalom, hogy bekerült a rájátszásba, ahol az előző három alkalommal a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

Negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Vienna Capitals (osztrák)-Fehérvár AV19 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Gólszerző: Ferland (27.), illetve Marino (7.), Bartalis (11.), Szirányi (36.), Orbán (51.)