Újabb két távozó a hokiválogatott keretéből

2015.04.14. 13:08

Két hátvéd, a dunaújvárosi Gröschl Tamás és a fehérvári Varga Arnold kikerült a vasárnap kezdődő krakkói divízió I/A világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatott keretéből. Rich Chernomaz szövetségi kapitány kedden délelőtt kétszer 50 perces tréninget vezényelt, és ezt követően búcsúzott el a két játékostól, írta az MTI.

Bizonyossá vált, hogy Vas Márton hazatérhet a válogatotthoz és utazhat a vb-re is, miután a Löwen Frankfurt kiesett a német másodosztály elődöntőjében. A csatár és hátvéd poszton is bevethető hokis csütörtökön csatlakozik a kerethez.

A Slavia Prahában játszó testvére, Vas János egyből Krakkóba utazik, legrosszabb esetben csak a japánok elleni vasárnapi nyitómeccset kell kihagynia. A vasárnaptól április 26-ig tartó vb-re két kapus és húsz mezőnyjátékos nevezhető.

Sorrendben Japán, Kazahsztán, Olaszország, Ukrajna és a házigazda Lengyelország lesz az ellenfél. Az első két helyezett feljut a 16-os világelitbe, és jövőre Oroszországban szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B osztályba.

A szűkített keret:

kapusok: Bálizs Bence (Miskolci Jegesmedvék), Hetényi Zoltán, Rajna Miklós (Fehérvár AV19)

hátvédek: Gőz Balázs, Tyler Metcalfe (Miskolc), Pozsgai Tamás (Dab.Docler), Kiss Dániel (Újpest), Orbán Attila, Reiter Attila, Szirányi Bence, Tokaji Viktor (mind Fehérvár), Vas Márton (Löwen Frankfurt)

csatárok: Frank Banham, Bartalis István, Benk András, Erdély Csanád, Kovács Csaba, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Andrew Sarauer, Sikorcin Ladislav, Vincze Péter (mind Fehérvár), Nagy Krisztián (Miskolc), Hári János (MODO), Sebők Balázs (Kaajanin Hokki), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (Slavia Praha)