Ferenc
10 °C
29 °C

A német bajnokot is elintézte a magyar női hokicsapat

2016.09.26. 18:02

A Tüskesátorban rendezték meg a Kanadai Magyar Hokiklub első hazai mérkőzését az Wlite Women Hockey League a SuperCupjában. A nagy tempójú mérkőzésen a KMH csapata 3-0-ra legyőzte a regnáló német bajnok Memmingen csapatát., állt a csapat közleményében. 

Az első harmadban a Mika Väärälä és Fodor Zoltán által vezetett hazai csapat irányította a játékot. A játékrész elején Grkovic a piros vonalnál megszerezte a korongot, bevitte a harmadba és bepattintotta Muschik Vanessa kapujába. A harmad felén túl Esther Kantor talált be Dabasi Réka passzából. 

A második harmad első percében Pált kiállították akadályozásért, de sikeresen kivédekezték az emberhátrányt. A németek ezután nagy nyomás alatt tartották a magyar kaput, azonban Vigilanti Victoria vezetésével sikerült kapott gól nélkül lehozni a harmadot.

Az utolsó játékrészt megint emberhátrányból kezdték a hazaiak, de ezt a lehetőséget sem tudták gólra váltani a vendégek. Majd 5 percen belül 2-szer is emberelőnyhöz jutott a budapesti csapat. Hiába sikerült azonban többször is kijátszani az ellenfelet, gólt nem tudtak szerezni lányaink. A legvégén azonban megtört a jég, amikor Horváth Tiffaninak sikerült betalálnia a német csapat kapujába Esther Kantor átadásából, ezzel beállítva a végeredményt.

A fegyelmezettebb, fizikailag és taktikailag is jobban felkészített csapatnak sikerült idén elsőként rendes játékidőben legyőzni a bajnokság elsőjét. Az orosz Dinamo Szentpétervár, az EWHL bajnok Vienna Sabres, és a német ezüstérmes Planegg után ismét egy világelitbe tartozó ország bajnokcsapatát sikerült legyőzni. Vigilanti Victoria minden lövést hárítva 100%-os védéshatékonyságot ért el.

KMH pontszerzők:

Kantor E. (2), Dabasi R. (1) Horváth T.(1) Grkovic J. (1)