Elbuktuk a visszajutást, az A-csoport álom maradt

2017.04.25. 18:30

A magyar jégkorong-válogatott 3-1-re kikapott Dél-Koreától a Kijevben zajló divízió I/A csoportos világbajnokságon. Sorsdöntő meccsre készültünk és úgy is alakulhatott volna az első harmad, hogy nekiesünk az ellenfélnek, ehelyett csak visszafelé korcsolxáztunk, védekeztünk. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy kaptunk három kiállítást. Mind a három jogos volt, a másik oldalra nem ítéltek, pedig lehetett volna.

18156636 1349186005172327 8160635469529331928 o
Fotó: Fényes Gábor / Magyar Jégkorong Szövetség

Szóval, kibekkeltük az első húsz percet és a második kicsit másképp kezdődött. Kaptunk egyből egy előnyt, majd egy másikat is, és a kettős fór aztán magyar gólt hozott. A világbajnokságon először vezettünk.

Aztán a középső harmad felénél Korea elképesztő offenzívát indított. Leginkább kerestük a korongot, vagdalkozóvá vált a játék, legalábbis a mienké, de néhány perc alatt túléltük a rohamokat, és mi lendültünk támadásba, két-három ziccerünk is volt. Amikor már abban hihettünk, hogy a záróharmad előtti szünetre előnnyel megyünk, Kim Ki Szung kiegyenlített.

Mentünk előre a harmadik harmadban, de valahogy nem történt semmi olyan, amit szerettünk volna.

Ha történt volna, akkor meg jött a négy bíró és furcsa ítéletekkel zavarták össze a játékot. A jégkorongban nem lehet elcsalni egy meccset, de befolyásolni bőven. Ezen a meccsen valami hasonlót láthattunk.

Mielőtt azonban még bárki rosszra gondol, nem a bírók miatt veszítettük el ezt a meccset. Nem jutunk fel jövőre az A csoportba, ez most már biztos.

Temérdek pénzt fektettek a koreaiak a hokiba, hogy a 2018-as, hazai rendezésű téli olimpián ütőképes csapatuk legyen. Dél-Korea ezen a világbajnokságon úgy teljesít, hogy a legjobbak között is megállhatja a helyét. Ezen a meccsen nem érződött, hogy a magyarok érkeznek az A-csoportból.

Az ellenfél pedig még simán fel is juthat.

Nekünk meg el kell gondolkodni azon a súlyos problémán, hogy miért is akarunk A csoportos álmokat szövögetni, amikor nincs A-csoportos szintű első sorunk. Enélkül pedig felesleges egyelőre minden másról beszélni. Az osztrákoknak is csak egy gólt lőttünk, egy góllal pedig nem könnyű meccset nyerni.

Most itt ragadtunk, egy évünk marad az elemzésre, és valami mást kell csinálni, mint itt Kijevben.

  • Magyarország-Dél-Korea 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
  • Gól: Kóger Dániel (23:45), illetve Kim Ki Szung (35:43), Sin Szang Hun (46:31), Szin Szang Vu (55:13)