Hoki-vb: ha nyerünk este, feljutunk

Image uploaded from iOS
2018.04.28. 18:19

A szlovén-olaszon iksz vagy olasz győzelem kellett, hogy a hokiválogatott a feljutás esélyével lépjen pályára a 19:30-kor kezdődő Nagy-Britannia elleni, utolsó vb-meccsén, Budapesten, az Arénában.

Őrült izgalmakat hozott az olasz-szlovén meccs a divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az olaszok 4-3-ra nyertek úgy hogy gyakorlatilag végig bekkelték az utolsó harmadot, volt 2-3 perces periódusuk, de a szlovénoké volt a meccs, csak éppen gólt nem tudtak ütni, az utolsó másodpercekben egy üres kapus góllal dőlt el a meccs. Így Magyarország feljut, ha legyőzni 19:30-kor Nagy-Britanniát.

Az első harmadban, a 99. másodpercben szerzett vezetés az olasz csapat, Markus Gander szerzett vezetést, emberelőnyből, és ezen a meccsen az olaszoknak nagyon bejött az előnyös játék. Utána öt emberelőny következett, hármat a szlovénok kaptak, mégis egyenlő létszám mellett egyenlített Matic Pdlipnik.

A második harmadot két emberelőnyös gól nyitotta. A 24. percben Rok Ticar a szlovénoknak szerzett vezetést, majd hat perccel később az olasz Michael Sullivan egyenlített egy óriási kapásgóllal. Az olaszok tovább küzdöttek és Alex Trivellato góljával már 3-2-re vezettek, de megint a harmad végén kaptak gólt, Sabahudin Kovacevic egyenlített

A harmadik harmad aztán teljesen szürreálisan alakult. Az olaszok gyakorlatilag feladtak mindenféle támadójátékot. A szlovénok ütöttek egy őrült nagy kapuvasat, majd a legvégén kapus nélkül támadtak. Az olaszok előbb üres kapura vasat, majd 2,3 mp-cel a vége előtt gólt ütöttek.