Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hoki-vb: ha nyerünk este, feljutunk

Image uploaded from iOS
2018.04.28. 18:19

A szlovén-olaszon iksz vagy olasz győzelem kellett, hogy a hokiválogatott a feljutás esélyével lépjen pályára a 19:30-kor kezdődő Nagy-Britannia elleni, utolsó vb-meccsén, Budapesten, az Arénában.

Őrült izgalmakat hozott az olasz-szlovén meccs a divízió I/A csoportos világbajnokságon. Az olaszok 4-3-ra nyertek úgy hogy gyakorlatilag végig bekkelték az utolsó harmadot, volt 2-3 perces periódusuk, de a szlovénoké volt a meccs, csak éppen gólt nem tudtak ütni, az utolsó másodpercekben egy üres kapus góllal dőlt el a meccs. Így Magyarország feljut, ha legyőzni 19:30-kor Nagy-Britanniát.

Az első harmadban, a 99. másodpercben szerzett vezetés az olasz csapat, Markus Gander szerzett vezetést, emberelőnyből, és ezen a meccsen az olaszoknak nagyon bejött az előnyös játék. Utána öt emberelőny következett, hármat a szlovénok kaptak, mégis egyenlő létszám mellett egyenlített Matic Pdlipnik.

A második harmadot két emberelőnyös gól nyitotta. A 24. percben Rok Ticar a szlovénoknak szerzett vezetést, majd hat perccel később az olasz Michael Sullivan egyenlített egy óriási kapásgóllal. Az olaszok tovább küzdöttek és Alex Trivellato góljával már 3-2-re vezettek, de megint a harmad végén kaptak gólt, Sabahudin Kovacevic egyenlített

A harmadik harmad aztán teljesen szürreálisan alakult. Az olaszok gyakorlatilag feladtak mindenféle támadójátékot. A szlovénok ütöttek egy őrült nagy kapuvasat, majd a legvégén kapus nélkül támadtak. Az olaszok előbb üres kapura vasat, majd 2,3 mp-cel a vége előtt gólt ütöttek.