Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verekedést provokáltak a szlovákok a DVTK hokimeccsén

2018.09.22. 10:22

Sajnos csak négy fordulót kellett várni, és bekövetkezett az, amire sokan számítottak, de egyáltalán nem várták. Talán a jégkorong az egyetlen olyan sportág, ahol békésen szurkolhat egymás mellett a két csapat szurkolótábora, pénteken, Miskolcon sajnos nem ez történt

A Zólyom volt a DVTK vendége volt a szlovák Tipsport Liga 4. fordulójában és a feszültség már a vendégszurkolók érkezésekor tapasztalható volt. A zólyomi szervezett szurkolói csoportok az előzetes megállapodást felrúgva, több másik klub ultra és huligán tagjaival érkezett Miskolcra, amelyek valószínűsíthetően tervezett rendbontást hajtottak végre. Az események után több vendégszurkolót a rendőrség előállított, ellenük eljárást indított.

A második harmad vége előtt nem sokkal verekedés tört ki a vendégszektornál. Maszkos, arcukat sállal eltakaró szlovák huligánok a szurkolókat elválasztó kordont dobálták a jégre, a mellettük álló haza drukkerekkel verekedést kezdeményeztek, több hazai szurkolót lehetett látni vérző arccal.

A klub közleményt adott ki, amelyben kéri a szurkolóit, hogy ne utazzanak el a vasárnapi Detva elleni mérkőzésre. A Zólyom mellett található településen, nagy esély mutatkozna arra, hogy ezek az események tovább folytatódjanak. Így a Detva vezetését is arra kérték, hogy ne értékesítsenek vendég belépőket a mérkőzésre.