Bravúrgyőzelemmel nyitott a női hokiválogatott

2019.04.07. 21:10

A magyar női jégkorong-válogatott 2-1-re nyert a budapesti, divízió I/A csoportos vb első napján Norvégia ellen. Fontos meccs volt, hiszen a norvégok voltak az egyik legesélyesebbek a feljutásra. Az A csoportos vb bővítése miatt két csapat jut fel ebből a csoportból, így duplán fontos volt ez a győzelem.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata a torna első játéknapján 40 perc után gól nélküli döntetlenre állt a Káposztásmegyeri Jégcentrumban, majd a találkozó mindhárom gólja a záróharmadban született.

A győztes gól szinte az utolsó másodpercben esett. A győztes találatot végül Gasparics szerezte. Remek passzal lépett ki és egy zseniális csellel áthúzta a korongot védője lába között, majd a hálóba emelt, mindezt 72 másodperccel a vége előtt. 

Keményen dolgoztak a lányok, végrehajtották, amit kértünk tőlük. A meccs nagy részében mi voltunk a jobbak, csak a második harmad elején vették át az irányítást a norvégok, de erre is jól reagáltunk, és nyilván örülök a győzelemnek. Színvonalas torna ez, sok gól lesz még gyönyörű, és remélhetőleg minél többet mi szerzünk majd. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a gólokhoz a kemény munka és odaadás vezet, ez fontosabb is. A magyar himnuszt hallgatni mindig különleges, ám ez még csak az első lépés volt…

A magyar csapathétfőn 17 órától Szlovákiával mérkőzik meg. A csoportból - amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja - az első kettő jut fel, az utolsó pedig kiesik.

  • Magyarország-Norvégia 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)
  • Dánia-Szlovákia 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)