Percek alatt 4 gólt kapott a Fradi, 5-0 lett a vége

2019.11.02. 07:28

Váratlan és meglepő arányú vereséget szenvedett a bajnok FTC a magyar bázisú nyílt hokibajnokságban, az Erste Ligában. A ferencvárosiak a tízcsapatos mezőnyben csak 8. helyezett Fehérvári Titánoktól, vagyis lényegében az osztrák EBEL-ben szereplő Fehérvár farm- vagy tartalékcsapatától kaptak ki péntek este idegenben 5-0-ra (igaz, a fehérváriak kapusa az EBEL-keretben is szereplő Kornakker Dániel volt). Az idei szezonban ez volt az első eset, hogy a Ferencváros lőtt gól nélkül zárjon egy meccset - igaz, ennek oka lehetett a kimerültség is, a Fradinak három hét alatt ez volt a kilencedik meccse, benne a továbbjutást hozó olaszországi Kontinentális Kupa-csoportmeccsekkel -, és most először fordult elő az is, hogy a Titánoknak ne tudtak volna gólt lőni.

A meccs a középső harmadban dőlt el, amikor a fehérváriak bő 8 perc alatt 4 gólt ütöttek a Fradinak. A hazaiak főleg emberelőnyben voltak jók, így született a 31. percben az első gól, majd 53 másodperccel később már kettős emberelőnyben a második. Miután a ferencvárosiak a második gólt követő másfél percben újabb három kiállítást szedtek össze, a 35. percben ismét kettős emberelőnyből lőtte harmadik gólját a Titánok (a Fradi összesen 39 percnyi kiállítást kapott, míg a Titánok 12 percnyit, de a döntő az volt, hogy 7 előnyéből 3-at beütött a hazai csapat). A negyediknél viszont fordult a kocka, a 39. percben ugyanis Almási Márk emberhátrányból növelte négyre a hazaiak előnyét.

A Ferencváros a harmadik harmadra kapust is cserélt - a másodikban 19 lövésből kapott négy gólt az első játékrészben még nagy védéseket bemutató Arany Gergely -, és bár a helyére beállt Nagy Kristóf megúszta a meccset kapott góllal, az eredmény mégis 5-0 lett: a Fradi ugyanis a 54. percben, emberelőnyben levitte a kapust, így a fehérváriak lőhettek egy újabb emberhátrányos gólt, ezúttal üres kapura. A meccset a Titánok két légiósa, Zion és Mangone is 1 gól, 2 gólpassz mutatóval, míg a 20 éves Mihály Ákos 1+1-es mutatóval zárta.

A vereséggel az FTC maradt 35 pontos, ezzel az Erste Liga 2. helyén áll, de már 10 ponttal vannak a Csíkszereda mögött, és pontszámban utolérte őket a Brassó, amely a Hokiklub Budapestet verte 5-1-re pénteken. A Fehérvári Titánok a tízcsapatos bajnokság 7. helyén áll 17 ponttal.

Pénteken nemcsak a Fradit, hanem az idényt jól kezdő Dunaújvárost is lenullázták, az Acélbikák a Gyergyói HK-tól kaptak ki 4-0-ra, míg a Debrecen-Újpest meccs 2-1 lett.