Nagyot nyert a Fehérvár az EBEL-ben

2019.12.13. 23:20

Megverte az osztrák jégkorongliga sereghajtóját a Hydro Fehérvár AV19 pénteken. A magyar csapat a Dornbirn Bulldog vendégeként győzött 6-2-re, ezzel a 8. helyre lépett a 12 csapatos EBEL-ben.

A házigazdák csak a harmadik harmadban szereztek két gólt.

A székesfehérvári együttesnek 26 mérkőzés után 35 pontja van.

Itthon vereség

 A magyar válogatott viszont Budapesten 5-2-es vereséget szenvedett a francia együttestől a Vasas Jégcentrumban zajló Hat Nemzet férfi jégkorong felkészülési tornán, pénteken – írta az MTI.

A magyarok csütörtökön 2-1-re kaptak ki a japánoktól, ám sikerük esetén körbeverés alakult volna ki, amellyel akár a csoportelsőségre is lett volna esélyük. Így viszont nulla ponttal zártak csoportjukban.

A franciák azonban – akárcsak a nyitányon a japánok – kétgólos előnyre tettek szert az első húsz percben. A második harmadban előbb Madácsi Benedek, majd – újabb francia találat után – Kiss Roland faragta egygólosra a különbséget. A harmadik harmadban azonban a vb-rivális franciák újabb két gólt lőttek.

A szombati helyosztón Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese az egyelőre szintén nulla pontos Ukrajna ellen az ötödik pozícióért lép jégre.

A csoport végeredménye:

1. Franciaország 6 pont,

2. Japán 3,

3. Magyarország 0

B csoport:

Koreai Köztársaság-Ukrajna 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

A csoport végeredménye:

1. Fehéroroszország 5 pont,

2. Koreai Köztársaság 4,

3. Ukrajna 0

A szombati menetrend:

az ötödik helyért Magyarország-Ukrajna  12.30-kor a 3. helyért: Japán-Koreai Köztársaság 16.00-kor játszik. A döntőben Franciaország csap össze Belarusszal 19.30-kor.