Szurkoló mentette meg egy NHL-stábtag életét

063 1362305633
2022.01.02. 17:40
Nem mindennapi történet zárult happy enddel a napokban az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Történt ugyanis, hogy még egy október 23-án játszott alapszakaszmeccsen a hazai Seattle Kraken szurkolója vadul ütni kezdte a vendég Vancouver Canucks kispadja mögötti palánkot.

Aztán amikor a kanadai csapat helyettes felszerelésmenedzsere, Brian Hamilton megunta a zajongást, és végre megfordult, alaposan meglepődött: a hölgy drukker a telefonját használva az alábbi üzenetet mutatta fel neki: 

Rákos folt van a nyakán!

Mint később kiderült, a nő Nadia Popovici orvostanhallgató, és miután Hamilton jelentkezett egy vizsgálatra, beigazolódott, hogy igaza volt: a biopszia kimutatta, hogy a folt második stádiumban lévő melanóma volt, ami a rosszindulatú bőrdaganat egyik fajtája.

Mivel időben felfedezték a problémát, sikerült kezelni, viszont Hamilton orvosa szerint ha a férfi nem veszi komolyan a szurkoló üzenetét, és halogatja a vizsgálatot, vagy nem foglalkozik vele, az akár az életébe is kerülhetett volna.

Fogalmam sincs, hogy vette észre, hiszen kabátban ültem, nem is volt nagy a folt, ráadásul folyamatosan rádióztam is a többiekkel, a vezeték pedig takarta a nyakamat. Meghosszabbította és megmentette az életemet, ő az én hősöm 

– nyilatkozta Hamilton, aki aztán a klubbal közösen kiderítette, hogy ki volt a megmentője, és az év első napjaiban össze is hoztak vele egy találkozót, így személyesen köszönhette meg jótevőjének a kedvességet.

Nadia a két csapattól hálájuk jeléül 10 ezer dolláros ösztöndíj-támogatást is kapott a tanulmányaihoz.

(Borítókép: Steph Chambers / Getty Images Hungary)