Másfél lapáttal nyertek bronzot

2011.06.01. 12:25

A hétvégi kajak-kenu maraton bajnokságon két 12 éves kislány mutatott példát küzdeni tudásból a 2. korcsoportos lány MK párosok 5000 méteres versenyszámában. 2 és fél kilométeren keresztül eveztek másfél lapáttal, de így is bronzérmet szereztek, írta a kajakkenusport.hu

A Tatai Hódy SE versenyzőinek a táv felénél akadt igen komoly technikai problémájuk. A párosban hátul ülő Kovács Sárának a fordító bójánál szétcsúszott a lapátja, ennek ellenére a lányok nem adták fel, Orisek Viktóriával így is a harmadik helyen futott be.

„A lányok tavaly bajnokok voltak, idén is vezették a mezőnyt az első 2,5 kilométeren, ahol Sárának szétcsúszott a lapátja. Eszükbe se jutott, hogy feladják a versenyt, végigevezték az távot, az utolsó 200 méteren már nekik tapsolt az egész part. A célban sírtak, hogy nem sikerült nyerniük, mosolyogva mondtam nekik, hogy ne sírjatok, ez a bronzérem sokkal többet ér, mint egy arany! Kitették a szívüket, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, hozzáállásuk példaértékű minden kajakos számára. A verseny óta egyébként rengeteg pozitív visszajelzést kaptam az edző kollégáktól, sokan azt írták SMS-ben, hogy már régóta dolgoznak a sportágban, de ilyet még nem láttak, amit ez a két kislány vitt véghez” – mesélte Császár Attila, a Hódy SE edzője.