Botond, Mózes
EUR 385,01 Ft
USD 369,37 Ft
12 °C
29 °C

Paksy Tímea: Nem szeretem annyira Magyarországot, hogy éhen haljak

Index, MTI
2012.10.01. 12:19
Ausztriában folytatja a kilencszeres világbajnok kajakos Paksy Tímea, aki azt mondta: ha úgy adódik, az osztrák válogatottban is szerepel majd, de most elsősorban a civil életére koncentrál.

Hétfői sajtótájékoztatóján a tízszeres Eb-győztes, 29 éves versenyző úgy fogalmazott: már több mint egy éve Ausztriában készül, az ottani szövetségi kapitány, Almási Nándor irányítja a munkáját, most döntötte el, hogy véglegesen odaköltözik.

„A linzi klub már befogadott, pénteken pedig a magyar szövetségnek is beadtam a távozási szándékomról szóló papírokat. Innentől kezdve a magyar és az osztrák szövetségnek harminc napja van arra, hogy megegyezzenek. Vicces lenne, ha a történtek után a magyar szövetség most hirtelen annyira értékelne engem, hogy pénzt kérjen értem" - mondta Paksy Tímea, aki a szép elválásban bízik.


Hozzátette: nagyon fájlalja, hogy egyetlen olimpiára sem tudott kijutni, ebben szerinte a hazai szövetségnek is nagy szerepe van.  A londoni játékokra hiába teljesítette a válogatási feltételeket, nem került be a csapatba, és az ígéretekkel ellentétben még tartaléknak sem vitték ki a brit fővárosba.

„Nyilván egy Eb- vagy egy vb-részvétel nem motivál annyira, mint az olimpia. Mert olimpián még nem voltam, és nyilván mindenki össze tudja rakni a lépéseimnek a hátterét, amiről már sokfelé olvashattam is. Négy év nagyon hosszú idő. Egy biztos, nincs osztrák férjjelöltem, akihez hozzámehetek, és esetleg jövőre már osztrák színekben versenyezhetnék a duisburgi vb-n."

A civil életem, az edzősködés majd megmutatja, lesz-e időm még versenyekre felkészülni. Az itteni lakásomat kiadtam, annak az árából bérelek egy másikat Linzben. Remélem, tudom majd az ottani gyerekeket segíteni a kajakozásban.”

Vasárnap lejárt a szerződése magyar klubjánál, az MTK-nál, ahol pontosan két éve nem kapott fizetést, ebben az időszakban részben a tartalékjaiból élt.  „Szeretem Magyarországot, de nem annyira, hogy éhen haljak" - jelentette ki, hozzátéve, hogy ha kell, jogi útra tereli majd az adósság rendezésének ügyét.

„Nem voltam olyan szerencsés, mint mások, akiknek legalább csepegtettek. Nekem cseppek sem jutottak. Hogy miért nem itthon leszek edző? Arra csak azt válaszolhatom, nagyon tisztelem azokat, akik azok lettek ilyen körülmények mellett.”

Paksy Tímea előtt két másik klasszis kajakos, a háromszoros olimpiai bajnok Dusev-Janics Natasa, valamint Benedek Dalma is jelezte távozási szándékát, utóbbi két sportoló Szerbiában folytatja pályafutását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek