Janics Natasa Győrben folytatja

2013.03.12. 15:08

Janics Natasa m agyarországi visszatérésének bejelentésével együtt kiderült, nem korábbi klubjánál, Szegeden folytatja, jóllehet a klub örökös tiszteletbeli tagja.

Kedd délután kiderült, a győri klub szerződtette a háromszoros olimpiai bajnok kajakost. A hírt megerősítette az Indexnek Farkas Dávid, a versenyző szóvivője.

Győrnek már volt eddig is olimpiai bajnoka, Fazekas Krisztina a négyessel volt a legjobb a londoni olimpián.

Janics akár Fazekassal is indulhat párosban, bár mindketten az egyénire készülnek. A két versenyzőben közös, hogy mindkettőjük edzője a férjük: Janicsnak a bolgár Andrian Dusev, míg Fazekasnak az amerikai Rami Zur.

A győri klub elnöke Kadler Gusztáv, aki az Magyar Kajak-Kenu Szövetség általános alelnöke is egyben.

„Személyesen egyeztettem városunk polgármesterével, Borkai Zsolttal, aki egyben a MOB elnöke is, ő is támogatja, hogy Janics Natasa a klubhoz igazoljon" – mondta Kadler. - „A terveink szerint 2016-ig, a riói olimpiáig szól majd a szerződés. A mi kérésünk többek között az volt, hogy Janicsnak életvitelszerűen Győrben kell tartózkodnia, azaz ide fog költözni és az év nagy részében itt fog edzeni".

„A Graboplast Győri VSE örül annak, hogy a szóbeli megállapodás alapján Kammerer Zoltán mellett immár a női szakágban is egy háromszoros olimpiai bajnok kajakozót versenyezhet majd soraiban. A klub és személy szerint én is értékelem, hogy a versenyző képes volt felülemelkedni elhibázott őszi döntésén, és nem keresett kiskapukat.”

Az edzőkérdésről azután dönt a klub, hogy a versenyző hazatért. A Győr a sporttörvény szerint – a szükséges papírok híján – edzőként jelenleg nem alkalmazhatja a sportoló férjét, Andrian Dusevet, ugyanakkor arra törekszik, hogy olyan megoldás találjon, amellyel a versenyző elégedett.

„Nagyon örülök neki, hogy egy patinás klubhoz szerződhetek, köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott" – üzente Janics Natasa Portugáliából. - „Sokat edzettem Győrben még gyerekként, és sok barátom van ott. Jelenleg napi 2-3, sőt időnként 4 edzéssel készülök a szezonra. Az elmúlt hetekben is végig az edzésekre koncentráltam, minden megteszek, hogy jó formában legyek.”